Cera d'Abella

La cera d'abella, en contra del que molta gent creu, no és un producte vegetal. Es tracta de la secreció que segreguen les abelles més joves del rusc mitjançant les seves glàndules ceríferes.

Les abelles, tenen la capacitat de modelar la cera per construir grans estructures arquitectòniques amb milers de cel·les hexagonals completament equilàteres i perfectament alineades per formar la bresca amb aquest material.

Per produir la cera, extreuen d'entre els anells del seu abdomen escates de cera i la porten a la boca amb l'ajuda de les seves potes del darrere. Allà la masteguen i la converteixen en un material més mal·leable amb la seva pròpia saliva i li afegeixen petites porcions de pròpolis i pol·len.

Propietats de la cera d'abella

Podríem dir que la majoria o pràcticament tots els productes del rusc, estan destinats al consum oral. És el cas de la mel, el pol·len, la gelea reial o els pròpolis, però excepcionalment, la cera d'abella s'utilitza principalment per a l'elaboració de productes de cosmètica natural com les cremes, llapis labials, màscares facials, sabons, etc ... o la cura del cabell.

La cera d'abella és un antiinflamatori, antibacterià, antial·lèrgic i antioxidant, però sobretot és un magnífic hidratant. Totes aquestes propietats de la cera d'abella, fa que sigui especialment beneficiós per a la salut de la pell.

Crema de cera de abejaCosmética natural

Les cremes elaborades a base de cera d'abella ens proporcionen hidratació i suavitat a la nostra pell i crea una capa protectora dels elements externs i ambientals.

També té propietats cicatritzants. És per això que és tan utilitzada per a l'elaboració de cremes i molts altres productes per a la cura de la pell.

Pots trobar algunes d'aquestes cremes elaborades amb cera d'abella al Rebost de l'Avi Lluís a la secció de cosmètica natural.

Cera d'abella per a fusta

Un altre ús que se li pot donar a la cera d'abella, és per a la cura de la fusta. Especialment si aquesta es troba a l'exterior i exposada al sol, vent, pols, aigua o ratllades.

Per mantenir la fusta que es troba exposada a l'aire lliure i conservar-la en perfecte estat cal fer un manteniment regular per protegir-la i conservar el seu aspecte. Un d'aquests tractaments, pot ser l'encerat de la fusta. Permet mantenir l'estat de la fusta en perfectes condicions i és un tractament 100% natural, ecològic i no és tòxic.

On comprar cera d'abella verge

Com has pogut comprovar, gràcies a les propietats de la cera d'abella, es poden elaborar diferents productes i per a una gran quantitat d'usos diferents. Ara depèn de tu, per a què la vulguis utilitzar.

Potser vulguis comprar cera d'abella online per elaborar els teus propis productes de cosmètica natural. Sense cap dubte, un dels millors llocs on pots comprar-la és al Rebost de l'Avi Lluís. En tractar-se d'apicultors artesans, tens la completa garantia que estàs comprant cera d'abella verge i 100 per cent 100 natural.

No tan sols trobaràs una cera d'abella de la millor qualitat, sinó que difícilment la trobaràs a millor preu en cap altre lloc. Al Rebost de l'Avi Lluís pots comprar la cera d'abella per pes i comprar 100g per menys de 2 euros.

En el cas que, per pura comoditat, prefereixis comprar aquests productes cosmètics derivats de la cera ja elaborats, a l'Avi Lluís, també tenim la nostra pròpia línia de cosmètica natural.

Comprar espelmes de cera d'abella

Una altra de les utilitats per a la qual s'utilitza la cera d'abella, és per a l'elaboració d'espelmes de cera i sense sortir de la mateixa botiga online del Rebost de l'Avi Lluís, a la secció de decoració, també trobaràs espelmes de cera d'abella natural.

Aquestes espelmes, a apart de complir amb la seva funció principal de il·luninar, també et servira per decorar, crear un habient calit i acullidor i un aroma molt particular i agradable.

Compartir:

2 comentaris a “Propietats de la Cera d’Abella i on comprar Cera d’Abella Verge”

 1. Hola,
  Vaig veure una vegada una recepta de cuina on feien servir cera d’abelles natural. Seria aquest el cas? Aquesta cera que veneu es pot consumir?
  Gràcies,

  Respon
  • Gràcies per deixar un comentari. La nostra cera, és 100% natural i principalment s’utilitza principalment per a la producció de cosmètics naturals, però no per a consum humà.

   Respon

Deixa un comentari

COMPRA
Cistella buida / Carrito vacío
Tancar / Cerrar
0
Hola, en què et podem a ajudar?