Hidromel

La hidromel està considerada per molts, com la beguda alcohòlica més antiga del món. També coneguda com la beguda dels déus, hi ha constància que grecs, romans i víkings ja degustaven aquest magnífic beuratge replet de propietats energètiques i saludables.

En algunes zones del món, els seus pobles mai ha deixat de consumir-la, però en altres com ara Espanyes, aquesta beguda ha estat durant molt de temps pràcticament oblidada.

Curiosament, actualment s'ha tornat a posar d'actualitat aquesta beguda natural energètica i anecdòticament, gran part gràcies a la televisió. Està clar que les sèries de televisió i el cinema marquen tendències i noves modes. És justament el que ha passat amb la sèrie Joc de trons. Una producció amb milions d'adeptes incondicionals arreu del món i que ha provocat que aquesta beguda composta principalment d'aigua i mel tingui més demanda que mai.

Els protagonistes de la famosa sèrie com Lannister i companyia tenen gran part de culpa.

Vi de mel

La hidromel, és coneguda també com a vi de mel o aiguamel ja que s'obté principalment a partir de la fermentació de la barreja entre aigua i mel. Arribant a tenir una graduació aproximada d'entre un 10º i un 15º en alguns casos.

Origen de la hidromel

Beber hidromielNo és fàcil saber quin va ser el primer poble que va consumir hidromel per primera vegada. Està demostrat i documentada la seva presència al voltant de l'any 1700 AC, però hi ha proves que l'origen de la hidromel és molt més antic.

S'han trobat en ple cor d'Europa restes d'hidromel en una banya de baca que es calcula que podria ser d'entorn de l'any 2100 AC, de manera que podem considerar, que l'aiguamel és la beguda alcohòlica més antiga.

Sabor de hidromel

Mostra hidromel de l'Avi Lluís és un vi de mel de 15º d'alcohol i podríem dir que té una gran similitud pel que fa a equilibri, cos, final i intensitat de sabor a un vi blanc sec, però que al seu torn, es pot apreciar lleugerament el gust i agradable gust de la mel.

És preferible consumir aiguamel ben freda. En tractar-se d'una beguda lleugera i fresca, és perfectament recomanable per maridar plats lleugers com tapes, entrants, amanides o fins i tot peix o marisc.
També és un excel·lent acompanyant per a aperitius i postres.

Comprar hidromel

Encara que gràcies a l'impacte d'algunes sèries de televisió com Joc de trons, en l'actualitat puguis trobar hidromel en pràcticament qualsevol gran superfície comercial com ara hidromel carrefour, però si el que aquestes buscant és gaudir d'aquesta autèntica begudes dels déus i de tots els seus beneficis i propietats, el millor és comprar el vi de mel directament a apicultors que destil·len aquesta beguda des de fa generacions i generacions de la forma més artesana i tradicional. Com per exemple venim fent en Avi Lluís.

Preu hidromel

Encara que puguis arribar a creure que aquesta beguda pugui arribar a ser cara per la seva difícil i costosa extracció, la veritat que, com ja has pogut comprovar en la nostra web, no és molt més cara que el que et pot arribar a costar qualsevol ampolla de vi.

Una ampolla de 375cl pot costar entre 4 i 5 euros i la de 75cl. entre 8 i 10 euros. Preus molt assequibles ia l'abast de tothom.

Recepta hidromel

Encara que les quantitats i proporcions poden variar depenent de la quantitat de hidromel que es vulgui destil·lar, els principals ingredients per fer aiguamel són mel, aigua i llevat fresc.

Després, opcionalment i depenent de la varietat que es vulguis obtenir, se li pot afegir fruites, portes com ara la menta o altres espècies.

Hidromel casolana

L'elaboració d'aquesta beguda és molt més senzill del que pot semblar. Per l'exemple, farem servir els següents ingredients:

  • 1,5L d'aigua
  • 500g de mel pura
  • 1g de llevat fresc

Preparació de hidromel

Per fer el preparat, és recomanable que la mel no estigui cristal·litzada i aquest en un estat més líquid perquè ens sigui més fàcil fer la barreja.

 

Posem a escalfar l'aigua en un recipient i anirem afegint la mel a poc a poc al mateix temps que anem remenant la barreja sense parar perquè es converteixi en una pasta totalment homogènia.

Un cop arribi al punt d'ebullició, el retirarem del foc i apartarem amb un colador l'escuma que ha pogut quedar a la superfície.

Fermentació de hidromel

El procés de fermentació, és el més complicat de tota l'elaboració, així que presta molta atenció.

Destilar hidromielPosa en una ampolla de vidre o de plàstic la barreja d'aigua i mel i afegeix el llevat. Per eliminar els gasos propis de la fermentació hauràs de fer un petit orifici al tap de l'ampolla i d'allí treure una petita ganguera o tubet que tanca fins a una altra ampolla més petita que contindrà una mica d'aigua al fons. El que volem aconseguir amb això, és evitar que entri aire des de l'exterior, però que al mateix temps, tingui una vàlvula d'escapament per poder eliminar els gasos que generarà la fermentació.

Ara només queda esperar. Se suposa que si has seguit tots els passos, en un període entre 3 o 4 setmanes, ja tindràs la teva hidromel. L'últim pas, serà canviar el aiguamel de recipient amb l'ajuda d'un colador per deixar de banda les restes i impureses que puguin quedar en el fons.

Si ets dels que no tens temps per fer tot aquest procés i sobretot estalviar temps, el més senzill és comprar aquí directament la hidromel de l'Avi Lluís.

Compartir:

Deixa un comentari

COMPRA
Cistella buida / Carrito vacío
Tancar / Cerrar
0
Hola, en què et podem a ajudar?