ENVIAMENTS GRATUÏTS A PARTIR DE 60€ (ESPANYA, EXCEPTE BALEARS I CANÀRIES)

Mel Cristal·litzada

Característiques de la mel cristal·litzada

FITXA TÈCNICA 

La cristal·lització és un procés natural de la mel. Com que és un aliment sobresaturat de sucres, sol cristal·litzar quan es conserva a temperatures inferiors als 25ºC. Segons el tipus de mel, pot variar la seva tendència a la cristal·lització.

La cristal·lització de la mel és un procés natural que garanteix que la mel no ha estat sotmesa a un excessiu escalfament durant l’envasament, ja que un escalfament desmesurat provoca la pèrdua de les seves propietats.

En el cas de voler canviar la seva textura i fer-la més líquida, com ara endolcir la llet, el cafè o un iogurt, el mètode més indicat és escalfar la mel al bany maria sense que la temperatura de l’aigua superi en cap cas els 40 ºC. D’aquesta manera conservarà totes les seves propietats.

Propietats de la mel cristal·litzada

El simple fet de trobar-te la mel cristal·litzada és un bon símptoma. Vol dir que conserva intactes totes les seves propietats. Tant les propietats nutritives, com els seus beneficis terapèutics.

Per què es cristal·litza la mel

Una inquietud de la majoria de consumidors de mel és el motiu pel qual es cristal·litza la mel. Alguns temen que no l’han sabut conservar d’una manera adequada o fins i tot n’hi ha qui arriben a creure que s’ha espatllat. Però la veritat és que res d’això és cert.

Es tracta d’un procés completament natural. Hi ha diverses raons per les quals la mel d’abella passa d’un estat semi líquid a aquest estat sòlid. El motiu més habitual és per la temperatura ambient, però també influeixen en aquest procés natural del nèctar d’abella la proporció de glucosa i fructosa o el pol·len.

Com cristal·litzar la mel

Per cristal·litzar la mel tan sols cal conservar-la a una temperatura inferior a 25ºC i superior als -5ºC. El procés comença per la fusió de sucres que es van ajuntant i formant  una concentració de cristalls cada vegada més gran. Quan queda tot l’envàs solidificat la mel es contrau i crea un efecte on la mel se separa del vidre. Llavors, és quan es veuen aquestes ratlles o zones  blanques a l’envàs.

Botiga online

El més aconsellable és comprar la mel cristal·litzada directament a apicultors artesans.
Just això és el que t’oferim al Rebost de l’Avi Lluís. Som una empresa familiar amb més de tres generacions dedicades plenament a l’apicultura, de manera que pots comprar a la nostra botiga online mel cristal·litzada natural i de màxima qualitat amb tota confiança i garantia.

Enviament GratuïtEntrega 24-48hSuportDevolucionsPagament segurSostenibilitatWhatsapp
COMPRA0
Cistella buida / Carrito vacío
Tancar / Cerrar
0
Hola, en què et podem a ajudar?