Varietat de Mel

S’entén per mel, el producte elaborat per les abelles a partir del nèctar que elles liben de les flors.

Les abelles elaboren la mel seguint el següent procés:

El nèctar de les flors es comença a transformar a l’esòfag de les abelles que afegeixen al nèctar enzims propis. Seguidament, dipositen aquest nèctar a les bresques on comença el procés de maduració efectuat per les abelles durant la nit, amb el batec de les seves ales provoquen uns corrents d’aire que evaporen la humitat del nèctar fins que arriba a un 18%, aleshores procedeixen a opercular.

Composició de la mel

Composició mitjana per 100 grs.

Aigua17.20g
Proteïnes0.70g
Hidrats de carboni38.20g
Fructosa38.20g
Glucosa31.50g
Maltosa7.31g
Sacarosa1.31g
Altres Sucres1.50g
Àcids orgànics0.57g

Com es produeix la mel

El procés d’extracció de la mel el fem de forma tradicional, tal com el feien els nostres avantpassats, desoperculant les cel·les i  centrifugant les bresques.

Envasat de la mel

A l’hora d’envasar la mel ho fem sense pasteuritzar-la, deixant-la decantar de forma natural i sense sotmetre-la a un escalfament de més de 45º; d’aquesta manera es preserva totes les seves propietats.

La cristal·lització de la mel és un procés natural que garanteix que la mel no ha estat sotmesa a un excessiu escalfament durant l’envasament. Un escalfament desmesurat de la mel provoca la pèrdua de les seves propietats. Si es prefereix líquida podeu escalfar-la al bany maria a 40º.

Gràcies a la transhumància que realitzem seguint les floracions tenim diferents tipus de mel a la nostra collita. A continuació exposem l’ampli ventall de tipus de mel de les nostres abelles recollida de la forma més natural.

Tipus de mel

Disposem de diferents tipus de mel. Això depèn principalment de l'origen floral del nèctar de les abelles. Els principals tipus de mel que disposem són:

Botiga online

El Rebost de l'Avi Lluís és una botiga regentada per una família d'apicultors on podràs comprar la nostra mel, pura i artesana, directament a l'apicultor i gaudir així de la màxima qualitat. Tot això pots fer-ho  còmodament des de casa teva, amb l’ordinador mòbil o tauleta.

Enviament GratuïtEntrega 24-48hSuportDevolucionsPagament segurSostenibilitatWhatsapp
COMPRA
Cistella buida / Carrito vacío
Tancar / Cerrar
0
Hola, en què et podem a ajudar?