ENVIAMENTS GRATUÏTS A PARTIR DE 60€ (ESPANYA, EXCEPTE BALEARS I CANÀRIES)

DO Costers del Segre

Denominació d’Origen Costers del Segre

Amb l’objectiu d’agrupar i dotar d’entitat pròpia la vitivinicultura de les Terres de Ponent, es va constituir l’any 1986 el seu propi Consell Regulador, però no fou fins l’any 1988 quan va ser designat amb l’apel·latiu de Denominació d’Origen.

Hi formen part 37 cellers amb una extensió de més de 4.000 Ha. La Denominació d’Origen Costers del Segre està dividida en set subzones i aplega municipis de les comarques  de la província de Lleida com Pallars Jussà, Pallars Sobirà, el Segrià, l’Urgell, les Garrigues, la Noguera i la Segarra.

Cadascuna d’aquestes set subzones té condicions geogràfiques i climàtiques diverses, alternant zones de muntanya amb altres de plana. En general, gaudeix de clima continental, amb contrastos tèrmics, alta insolació, pluviositat escassa i persistent humitat de les boires de l’hivern habituals a les Terres de Ponent.

Mapa DO Costers del Segre

Amb aquestes condicions climàtiques i un sòls calcaris i pobres en matèria orgànica, donen com a fruit uns vins potents, equilibrats, estructurats i amb molt caràcter.

El fet de que aquest territori estigui  allunyat del mar, ha fet que durant segles l’àrea estigués allunyada de les vies de comercialització, resultant uns vins amb trets  i característics pròpies.

Varietats de raïm i vins DO Costers del Segre

Vinos Costers del SegreEls tipus de vins que destaquen a la DO Costers del Segre, son els vins negres i els vins blancs.

Els vins negres, s’elaboren amb les varietats de raïm Ull de llebre, Garnatxa negra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Monestrell, Trepat, Samsó, Pinot noir i Sirà.

Una petita proporció de les mateixes varietats de raïm que s’elaboren els vins negres, també s’elaboren vins rosats. Es tracta de uns vins rosats frescos i afruitats.

Amb les varietats de raïm Albarinyo, Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Chardonnay, Garnatxa blanca, Riesling i Sauvignon blanc, s’elaboren els vins blancs amb DO Costers del Segre, tot i que la producció de raïm blanc no es destina principalment a l’elaboració de vins, sinó a la producció de cava.

 

Enviament GratuïtEntrega 24-48hSuportDevolucionsPagament segurSostenibilitatWhatsapp
COMPRA0
Cistella buida / Carrito vacío
Tancar / Cerrar
0
Hola, en què et podem a ajudar?