ENVIAMENTS GRATUÏTS A PARTIR DE 60€ (ESPANYA, EXCEPTE BALEARS I CANÀRIES)

DO Ribera del Duero

Denominació d’Origen Ribera del Duero

DO Ribera del DueroEl Consell Regulador de la DO Ribera del Duero, va començar a distingir els vins elaborats en aquesta regió al 1980, però no va ser fins dos anys més tard, al 1982, que se li va designar l’apel·latiu de Denominació d’Origen.

Geogràficament, la DO Ribera del Duero abasta els territoris més propers a la ribera del riu Duero. Seguint el seu curs al llarg de 115km de longitud i una superfície total de poc més de 20.000 hectàrees. Des de San Esteban de Gormaz, a la província de Sòria, fins Quintanilla de Onésimo ja en la província de Valladolid. Passant entre mig, per municipis de la província de Burgos i Segòvia. En total, són 102 municipis els que el componen repartits entre les quatre províncies.

Mapa DO Ribera del Duero

Les característiques tan peculiars dels vins produïts en aquesta regió, vénen marcats en gran mesura, per les condicions meteorològiques que es donen al llarg de l’any.

El clima de la Denominació d’Origen Ribera del Duero és ple de contrastos. En part, marcat per un caràcter continental. Amb un hiverns llargs i rigorosos amb baixades de temperatura que poden arribar fins als -18º C. Contrasta amb una mitjana anual de pluviositat moderat tirant a baixa d’entre 400 i 600 mm/any i estius secs amb temperatures que solen arribar als 40º C i amb un clima de caràcter mediterrani.

Varietats de raïm i vins DO Ribera del Duero

Uva Tempranillo DO Ribera del DueroAproximadament un 90% de la producció que s’elabora en aquesta Denominació d’Origen de Ribera del Duero, és de vi negre i la varietat de raïm per excel·lència, és el raïm ull de llebre. Fins a tal punt, que els vins que aspiren a obtenir aquest distingit segell, han d’estar elaborats com a mínim en un 75% de raïm Ull de llebre i en total, no menys del 95% del raïm ha de ser Ull de llebre, Cabernet Sauvignon, Merlot i Malbec.

També en menor mesura, s’elaboren vins rosats i blancs. L’única varietat de raïm autoritzada per elaborar vi blanc DO Ribera del Duero, és la varietat de raïm Albillo.

Enviament GratuïtEntrega 24-48hSuportDevolucionsPagament segurSostenibilitatWhatsapp
COMPRA0
Cistella buida / Carrito vacío
Tancar / Cerrar
0
Hola, en què et podem a ajudar?