ENVIAMENTS GRATUÏTS A PARTIR DE 60€ (ESPANYA, EXCEPTE BALEARS I CANÀRIES)

DO Rioja

Denominació d’Origen Qualificada Rioja

DO RiojaLa Denominació d’Origen Rioja és la més antiga d’Espanya. Aquest Consell Regulador, va ser creat el 6 de juny de 1925 amb l’objectiu de delimitar la zona de producció, expedir la garantia del vi i controlar la utilització del nom Rioja i així buscar les màximes garanties de qualitat i genuïnitat perquè els vins produïts a la regió estiguin protegits de usurpadors i falsificadors.

També va ser la primera a aconseguir convertir-se en Denominació d’Origen Qualificada. Ho va aconseguir el 1991 i d’entre les 70 Denominacions d’Origen que hi ha a Espanya, tan sols DO Rioja i la DO Priorat tenen aquesta qualificació superior.

La Denominació d’Origen Qualificada Rioja, distingeix els vins elaborats majorment en província de la Rioja, però també inclou algunes zones d’altres províncies i comunitats autònomes com Castella i Lleó, Navarra i el País Basc.

vinos Denominación de Origen Rioja

A conseqüència d’aquesta extensió i diversitat climatològica i orogràfica, la DO Rioja està dividida en 3 subzones ben diferenciades. Es tracta de la Rioja Alta, la Rioja Oriental i la Rioja Alabesa.

Amb una extensió de 65.800 Ha, 14.800 viticultors i més de 600 cellers, la DOQ Rioja, és la Denominació d’Origen amb més volum de vendes. Tant a nivell nacional, com internacional. Exportant els seus vins a més de 130 països diferents.

Varietats de raïm i vins DOQ Rioja

Vinos DOCa RiojaLa producció de vins negres, representa al voltant del 90% de la producció de vins de la DOQ Rioja. Les varietats de raïm amb major producció són Ull de llebre, Garnatxa Negra, Samsó, Graciano i Maturana tinta per aquest ordre.

Pel que fa als vins blancs, representen aproximadament tan sols el 9% de la producció total i les varietats de raïm més utilitzada per elaborar aquest tipus de vins són per ordre de rellevància raïm Viura, malvasia, garnatxa blanca, Ull de llebre blanc, Maturana blanca , Verdejo, Turruntés, Chardonnay i Sauvignon Blanc.

També s’elaboren vins rosats, però amb una quantitat de producció pràcticament testimonial respecte a la producció dels vins negres i blancs.

Enviament GratuïtEntrega 24-48hSuportDevolucionsPagament segurSostenibilitatWhatsapp
COMPRA0
Cistella buida / Carrito vacío
Tancar / Cerrar
0
Hola, en què et podem a ajudar?