ENVIAMENTS GRATUÏTS A PARTIR DE 60€ (ESPANYA, EXCEPTE BALEARS I CANÀRIES)

DO Priorat

Denominació d’Origen Qualificada Priorat

DO PrioratLa Denominació d’Origen Priorat és una regió situada al interior de la província de Tarragona. Reconeguda amb la màxima qualitat al ser designada com a una Denominació d’Origen Qualificada l’any 1932.

La regió de la DO Priorat, es troba dintre de la comarca del Priorat que, però no tot el vi de la comarca, està integrada a aquesta Denominació d’Origen Qualificada. Al mateix temps, part del territori de la comarca també te atorgada un altra Denominació d’Origen. Es tracta de la DO Montsant.

El terreny que composa aquesta regió, és molt muntanyós, es troba delimitat entre serralades com la serra de Montsant al nord, a l’oest per la serra de Figuera y per l’altre extrem per la serra de Molló. Pel sud limita seguint el curs del riu Siurana que desembocar al riu Ebre. El propi riu Siurana i els seus afluents, ratllen entre mig d’aquestes serralades formant nombrosos valls i petites planícies.

DO Priorat

La denominació de Origen Qualificada esta integrada per 11 municipis. Es tracta dels municipis de Falset, el Molar, Gratallops, Porrera, Poboleda, Torroja del Priorat, la Vilella Alta, la Vilella Baixa, el Lloar, Bellmunt del Priorat i la Morera, que inclou la Cartoixa d’Escaladei.

Uva Denominación de Origen Priorat

En total, estem parlant de 17.629 hectàrees de les quals 1930 d’elles hi ha plantada vinya i són explotades per  prop de 600 viticultors i uns 100 cellers aproximadament.

Varietats DO Priorat

Entre la producció vitivinícola de la DOQ Priorat destaquen la varietat de raïm blanc i negre, però el 90% de la producció és de vins negres.

En quan a les varietats blanques, hi destaquen la Garnatxa Blanca, Macabeu, Pedro Ximenes, Chenin, Moscatell, Pansal i Picapoll.

Per altra banda,  les principals variats de raïm negre que pots trobar a la regió són Garnatxa Negra, Samsó, Garnatxa Peluda, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Ull de Llebre, Pinot Noir, Merlot i Sirà.

Al Rebost de l’Avi Lluís, volem oferir-te una selecció de vins amb DO Priorat que nosaltres mateixos em triat amb molta cura. Espero que t’animes a testar-los i els gaudeixes.

Enviament GratuïtEntrega 24-48hSuportDevolucionsPagament segurSostenibilitatWhatsapp
COMPRA0
Cistella buida / Carrito vacío
Tancar / Cerrar
0
Hola, en què et podem a ajudar?